Kunst door de brievenbus in beeld

Elke twee weken een kunstzinnige opdracht. Uitgebreid toegelicht in een brief en voorzien van al het nodige materiaal. Aan huis bezorgd bovendien. Dat was het plan dat Sevagram Verwenzorg - samen met Cultuurmakers Maastricht - smeedde om cliënten in de thuiszorg tijdens de coronaperiode extra afleiding te bezorgen. Een geslaagd initiatief, want deelnemers, vrijwilligers en organisatoren zijn laaiend enthousiast.

Projectleider Brigitta Santegoeds maakt iedereen blij!
“Voordat de eerste opdracht de deur uitging, moest er heel wat georganiseerd worden”, vertelt Brigitta. “Onze opzet was om mensen uit te dagen en hen iets te leren. Dus bedachten we vier opdrachten waarbij verschillende technieken aan bod kwamen. Elke opdracht ging vergezeld van een lesbrief met informatie over materiaal, technieken en kunstenaars. Zo moesten deelnemers een zelfportret à la Picasso schilderen, een dromenvanger maken en een wijnkistje versieren in de stijl van Mondriaan of Damien Hirst. Het was een uitdaging om het materiaal voor alle opdrachten op tijd te bemachtigen. Alle winkels waren immers gesloten. Voor de bezorging van de pakketten konden we gelukkig terugvallen op onze vrijwilligers. Die stonden te popelen om weer aan de slag te gaan. We hebben dus niet alleen cliënten blij gemaakt met dit project.”

Er zijn een viertal filmpjes gemaakt van het project Kunst door de Brievenbus. Elk type kunstwerk heeft zijn eigen filmpje. Zo is er een filmpje dat alle gemaakt wijnkistjes laat zien en eentje dat alle dromenvangers laat zien. 

Klik in de video op het symbool ⛶ voor een volledig scherm.