Een eigen podcast voor cliënten in een zorgcentrum?

Dat kan bij locatie Ter Eyck van Sevagram in Heerlen Noord!
Cliënten hebben een eigen radioprogramma (podcast) gemaakt over geluk. Ze delen persoonlijke herinneringen, anekdotes en praktische wijsheden. De podcast is vooralsnog een try out en is onder de naam  Radio Ter Eyck te beluisteren via de website van Sevagram Verwenzorg en de website van Sevagram.

 

pod3

 

Het Fonds voor Cultuurparticipatie, radiomaker Els Huver (van o.a. De Kopsalon) en Sevagram Verwenzorg hebben deze try out mogelijk gemaakt. Er is zelfs een eigen radiogids door de cliënten gemaakt.

Sevagram Verwenzorg Els Huver zien in podcasting een ideale manier om dat mogelijk te maken. Immers, wanneer ouderen verhalen in hun eigen woorden kunnen vertellen is dat niet alleen laagdrempelig en authentiek, maar worden ze ook echt gehoord. Daardoor kan podcasten ook eenzaamheid verlichten; een groot probleem in deze tijd.

De podcast is gemaakt door een aantal enthousiaste senioren en activiteitenbegeleiders onder leiding van Els Huver. Els leerde hen hoe je radio maakt - de term podcast werd een beetje vermeden - en waaraan een goed verhaal moet voldoen. De opnames zijn vanwege corona in ultra-kleine groepjes opgenomen in een mobiele mini-studio op de locatie. Ook de presentatietekst is ingesproken door een bewoner. Het eindresultaat is een mooie mix van verrassende verhalen en muziek. Want, ouderen dragen veel verhalen met zich mee die de moeite van het delen waard zijn.

De mogelijkheden om in de toekomst nieuwe afleveringen van Radio Ter Eyck te maken worden momenteel onderzocht.

Beluister hier

logo De Kopsalon logo fonds voor cultuurparticipatie