Vier plilots Ontmoetingen.online

ool2

Ontmoetingen Online is een digitaal platform voor ouderen, zelfstandig wonend of wonend in een zorgorganisatie.
Ontmoetingen Online biedt frisse, aansprekende sessies waaraan cliënten aan deel kunnen nemen, op door de locatie zelf te bepalen momenten op de dag. In deze pilots werd gekozen voor Muzikale sessies, maar ook voor beweging en dans is flink ruimte! Voor iedereen wat wils, naar eigen keuze of smaak. Deze ontmoetingen vinden plaats via het beeldscherm van de eigen televisie, bediend met de vertrouwde tv-afstandsbediening. De ontwikkelde techniek met als centraal punt de webcam, biedt ruimte om met elkaar te praten en ervaringen te delen. Zo bieden we in feite een interactief, aansprekend en persoonlijk televisiekanaal.
Als cliënten over een computer, iPad of laptop beschikken, dan kan men die uiteraard ook gebruiken om aan de sessies deel te nemen.
Veel cliënten van de pilot-locaties ervaren de kracht van online gezamenlijke activiteiten. Voor steun en samenzijn in een lastige periode met weinig tot geen fysiek- of sociaal contact zijn de muzikale ontmoetingen een ware uitkomst. Het platform biedt gelijktijdig de mogelijkheid om nieuwe vriendschappen te laten ontstaan.

Wat biedt het platform?
Via het aanklikken van een linkje of via de afstandsbediening van de televisie kan een deelnemer zich aansluiten op het online platform. Daar zijn een aantal iconen zichtbaar, alsmede het dagprogramma. Ook kan een week (of verder) vooruitgekeken worden naar de geboden activiteiten. Meer informatie kan gevonden worden op de website:
www.ontmoetingen-online.nl

Een paar specifieke kenmerken van de online Ontmoetingen:

  • Online samen zingen, bewegen of ervaringen delen onder leiding van een vakprofessional. Met tussendoor volop ruimte om ervaringen te delen en een klein gesprek over hoe de dag verloopt.
  • Samen met de activiteitenbegeleiders of coördinatoren zorg en welzijn het beste tijdstip kiezen om cliënten deel te laten nemen aan een van de online Ontmoetingen.

Op de locaties Scharwyerveld, Tobias en Plataan vinden vanaf augustus al een groot aantal sessies van 45 minuten per keer, plaats. Vanaf oktober neemt ook Fonterhof deel aan deze pilots. De maand december maken we er een feest van met mooie extra’s in de programmering.
Met dank aan het grote aantal fondsen die dit project enthousiast omarmd hebben.

ool4